Detta gör en poolrobot

En poolrobot är perfekt om du vill ha automatisk städning av din pool. Du slipper lägga tid på rengöring och får tid till att bada. En poolrobot är självgående och samlar upp all smuts i en filterbehållare. Allt du behöver göra är att tömma denna. Du kommer dessutom spara vatten, vilket är en klimatsmart och kostnadseffektiv lösning. Det finns många olika modeller på marknaden som varierar i pris. Den stora skillnaden mellan de olika robotarna är om de endast städar botten eller både väggar och botten.

Välj efter storlek på din pool

Robotarna är anpassade efter olika storlekar på poolerna. Därför kan du enkelt välja en som passar din pool. Roboten eller pooldammsugare som det också kallas ser ofta ut som en liten gräsklippare på hjul. Många av dem är idag trådlösa så du slipper riskera att snubbla på sladdar i närheten av poolen. De flesta är batteridrivna med en batteritid på över en timme. Sedan är det bara att ladda upp batteriet till nästa rengöring.

Vilka funktioner är viktiga för dig?

Dessa robotar brukar vara utrustade med en rad olika funktioner. Innan köp kan du fundera på vilka som är viktiga för dig. Det kan till exempel vara smart med en sats så du kan sänka ner roboten i poolen utan att själv behöva kliva i. Vissa robotar har även LED-lampor så du kan använda dem även när det är mörkt. Läs på om de olika modeller som finns på marknaden och välj en passande variant. Den tidsbesparing du gör med en poolrobot kommer vara guld värd. Speciellt under sommaren när man vill bada så mycket som möjligt.