Så bygger du din egen pool

Att ha en egen pool i trädgården är en stor dröm för många. Det behöver inte vara särskilt dyrt eller svårt att bygga en egen pool. Det krävs bara god planering och rätt verktyg. Faktum är att det oftast är billigare än att anlita en firma. Dock behöver du vara ganska händig eftersom det handlar om en konstruktion som ska bära mycket vatten. Du behöver inte heller göra en så avancerad pool utan kan nöja dig med en simplare konstruktion.

Börja med att välja plats

Börja med att välja plats - Så bygger du din egen pool

Det första du bör göra när du ska bygga en pool är att välja en bra plats i trädgården. Det ska helst vara soligt under stora delar av dagen. Har du barn är det också viktigt att du har uppsikt från huset. Standarddjupet för en pool ligger på 1,5 meter. Storleken i övrigt beror på vilka förutsättningar du har i din trädgård.

Välj form på din pool

Det finns väldigt många olika former på poolen. Några av de vanligaste är en rund eller en oval pool. Du måste även välja en bra poolstomme. Trä är det billigaste materialet. Tyvärr har det inte lika lång hållbarhet som stål eller glasfiber. Du måste alltså väga för- och nackdelar mot varandra. Du får fundera på hur länge du har tänkt använda poolen och om den ska vara lätt att underhålla eller inte.

Innan du kan sätta ditt poolstommen måste du ha utfört ett bra markarbete. Det är grunden till alla bra pooler. Sedan avslutar du med finliret som poolbelysning, filter, pumpar och andra detaljer innan du kan njuta av din pool.