Allt du behöver veta om poolbelysning

Poolbelysningen är ett perfekt sätt att skapa trivsel i poolen. Experter hävdar att en pool inte är komplett förrän belysningen är på plats. De flesta väljer att montera undervattensbelysning i form av små spotlights. När du köper en pool brukar det ingå basic belysning. Dock kan du köpa till extra lampor för att förstärka effekten. Du kan även köpa lampor i olika färger om du vill kunna bjuda på ett härligt poolparty.

Därför är poolbelysningen viktig

Det finns flera anledningar till varför poolbelysningen är en viktig del. Dels så bidrar den till att du badar säkrare under kvällen eller natten. Dels så gör den badandet mer behagligt. Dessutom är det riktigt snyggt med poolbelysning som sätter poolen i fokus. Klassiska spotlights har en väldigt stark ljusstyrka så de ska kunna tränga igenom vattnet. Du kommer dock behöva byta ut dem med jämna mellanrum eftersom de drar en del ström. Det är den stora nackdelen med denna typen av spotlights. Många har därför gått över till LED-belysning.

Så ska du placera belysningen när du skall bygga pool

Det vanligaste är att man placerar sin poolbelysning på långsidorna av poolen under vattnet. Då får du också en väldigt läcker ljuseffekt. Det vanligaste är att man installerar belysningen i samband med själva poolbygget. Dock går det även att installera i efterhand om du hellre skulle vilja det. Om du är osäker på vilka lampor som passar bäst för just din pool kan du ta kontakt med en återförsäljare. Det finns flera olika lampor i varierande storlekar som ger fint sken i poolen. Det kommer göra stor skillnad för helhetsintrycket.