Därför ska du köpa en pooldammsugare

Om du vill kunna hålla poolen ren på ett enkelt sätt är en pooldammsugare det bästa valet. Det vanligaste är att man satsar på en batteridriven variant. Om du har en mindre pool räcker det ofta med en pooldammsugare som enda rengöring. Har du en större pool kan dammsugare användas för vissa punkter i poolen. Den kan liknas vid en vanlig handdammsugare som också är vattentät. Allt du behöver göra för att använda den är att ladda batterierna och sänka ner den försiktigt i poolen. Den fungerar även till ett spabad om du har ett sådant hemma.

Komplettera med annan rengöring

Har du en lite större pool kan du alltså behöva komplettera med en annan form av rengöring. Det beror helt på vilken typ av pool du har. Dammsugaren är lämplig om du till exempel vill få bort grus eller sand som har hamnat på botten. Smutsen samlas sedan i en liten filterbehållare som du bara behöver tömma.

Jämför olika pooldammsugare

Går du i tankar om att köpa en pooldammsugare är det smart att jämföra olika modeller på förhand. De varierar väldigt mycket i pris och funktioner. Vissa går alltså på batteri och andra kopplas till pumpen i poolen. Du får räkna med att betala minst 1 000 kronor för en sådan dammsugare. Om den är batteridriven bör du även försäkra dig om att det följer med en laddstation. Det kan också vara värt att kolla upp laddningstiden ifall du ska använda den ofta. Då kan du hitta den dammsugare som är mest lämpad för din pool eller ditt spabad.